Philonainen-peli

Eräs kuorolainen oli luppoaikanaan askarrellut Philomela-korvikset itselleen ja ryhmä villiintyi: ”mäkin haluan tuollaiset! Paljonko maksaa, että teet mulle?” Ja pian lähes jokaisella oli korvikset.

Vaasan kuorofestareilta palatessamme, junan ravintolavaunussa, syntyi ideariihi pohtimaan Philomelan tuotteistamista.

Ensin mietittiin, mitä Philomelan logolla varustettuja tuotteita itse haluaisi: kahvimuki, tiskirätti, kaulakoru. Sitten mietittiin lahja- ja fanituotteita: miehille solmioneula ja Philo Mela –kondomeja, lapsille Philonainen-paperinukke.

Paperinukesta jatkokehiteltiin myös Philonainen-mobiilipeli. Itse pelin asentaminen on ilmaista ja pelin pelaaminenkin on ilmaista. Pelissä edetään harjoitteita suorittamalla ja niistä saaduilla pisteillä pääsee sitten konsertteihin ja edelleen konserttimatkoille kotimaahan ja ulkomaille. Konserteissa pisteitä kerätään mm. osaamalla sijoittua oikein lavalla kussakin kappaleessa, osaamalla koreografiat ja tietämällä biisijärjestyksen.

Etenemistä tavoitellaan myös toisella tasolla: ensin on koeaika, sitten pääsee kakkosalttoon (vähiten melodiaa) ja siitä edetään ylöspäin kohti tähtisopraanoutta ja sooloja! Lopulta voi tavoitella varajohtajuutta ja ehkäpä jopa Marjukaksi Marjukan paikalle!

Toki on myös kolmas taso. Tässä blogissa on jo aiemmin kirjoitettu vaatteista, joten on hyvin ymmärrettävää, että pelin kolmas ja ehkä tärkein taso on esiintymisasut. Pelin alussa Philonaisella on vain siviilivaatteet. Kuten muillakin tasoilla, eteneminen tapahtuu pisteillä, joita saa harjoitteita suorittamalla. Vaatepisteitä saa mm. pukeutumalla konserttiin oikean värisiin vaatteisiin (miinuspisteitä saa, jos on väärät vaatteet mukana), löytämällä ulkomaanmatkalla kaupan, josta löytyy paljon koodinmukaisia esiintymisvaatteita myös muille Philonaisille jne.

Ja miten tämä peli muutetaan rahasammoksi? No tietysti niin, että jos ei jaksa suorittaa harjoitteita pisteitä kerätäkseen, pisteitä voi myös OSTAA rahalla.

S.