Philomela

Philomela – Ääni ja tunne, johon haluat jäädä. Philomela välittää vahvoja tunteita ja koskettavia tarinoita. Philomela on keskittynyt suomalaiseen ja pohjoismaiseen, usein kansanperinteestä kumpuavaan musiikkiin. Helsingissä toimiva Philomela on perustettu 1984.

Facebook

Philomela
Philomela3 päivää sitten
Kansainvälistä naistenpäivää juhlitaan maaliskuussa. Perinteeksi muodostunut Annamari Kähärä emännöimä juhlakonsertti järjestetään Helsingin Musiikkitalossa lauantaina 9.3. klo 18.

Tämä upea joukko nousee Musiikkitalon konserttisalin lavalle maaliskuussa! Tervetuloa juhlimaan kanssamme! ♥️

Liput: https://www.ticketmaster.fi/event/suuri-naistenpaivan-juhlakonsertti-lippuja/336445
Philomela
Philomela3 päivää sitten
Essi Vakkilan ottamia kuvia viime torstain Suden aika -esityksestä Ritarihuoneella.
Philomela
Philomela4 päivää sitten
Kaunis kiitos yleisölle eilisestä läsnäolosta Ritarihuoneella. Oli erityistä esiintyä niin upeassa juhlasalissa.💜

Ennen esitystä pidetyssä teosesittelyssä saimme kuulla musiikkineuvos Marjukka Riihimäen ja koreografi/ohjaaja Päivi Järvisen kerrontaa tästä lumoavasta Suden ajasta. Teoksen säveltänyt ja sanoittanut Tellu Turkka (ja trad) lähetti myös terveisensä kertoen, että Suden aika on hänen ensimmäinen sielun siivouksensa. "Mitä paremmin olemme rauhassa sisällämme sitä enemmän rauha on myös ympärillä.”
Philomela
Philomela6 päivää sitten
Ikkunan takana kylmä maailma ja sisällä Suden aika -treenit. Torstaina 15.2. tämä menee sieluun, luihin ja ytimiin. Ritarihuoneella klo 18.15 teosesittely ja klo 19 Suden aika.
Tervetuloa mukaan kokemaan.
Philomela
Philomela4 viikkoa sitten
Kalevalaiseen runouteen ja kansanlauluun pohjautuva Suden aika on kehittynyt Philomelan käyntikortiksi. Suden aika on matka naisen sielunelämään ja itsensä löytämiseen; se on tarina nuoren naisen elämän erehdyksistä ja niiden hinnasta, ja siinä on mukana myös sisäistä voimaa, lohtua ja toivoa.

Yleisön ympärille levittyvä liikkuva 45 minuuttinen teos on kiertänyt maailmaa Philomelan matkassa jo 25 vuotta.

Teoksen on säveltänyt ja sanoittanut Tellu Turkka (ja trad) ja koreografia ja ohjauksen takana on Päivi Järvinen.

Lämpimästi tervetuloa.
Liput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/tapahtuma/96601?fbclid=IwAR2SfHfHgNm-ydqzQw59kk57svKglxyHH0Hd-TY_X_pb8xa7F1HMTQGYxko
Philomela
Philomela4 viikkoa sitten
Kansainvälistä naistenpäivää juhlitaan maaliskuussa näyttävästi, kun KYN, Philomela ja Ylioppilaskunnan Laulajat yhdistyvät 150-henkiseksi suurkuoroksi kera fantastisen solistijoukon.

Perinteeksi muodostunut Anna-Mari Kähärän emännöimä juhlakonsertti järjestetään Helsingin Musiikkitalossa lauantaina 9.3. klo 18 jo kolmatta kertaa.

Musiikkitalon lavalla nähdään suomalaisen kuoromusiikin kärkeen kuuluvat KYN ja Philomela, johtajinaan musiikkineuvos Kaija Viitasalo ja Anna Gallon. Tänä vuonna kuoroihin liittyy myös Ylioppilaskunnan Laulajat johtajanaan Pasi Hyökki. Solistista valovoimaa lavalle tuo Duo Maria Ylipää ja Emma Salokoski. Konsertin muita upeita esiintyjiä ovat näyttelijä-muusikko-aktivisti Elsi Sloan, näyttelijä Ella Pyhältö ja sellisti Iida-Vilhelmiina Sinivalo.

Tämän vuoden juhlakonsertissa on luvassa useita kantaesityksiä, ja yhtenä kantavana teemana on yhdenvertaisuus. Kähärän monipuolisista sävellyksistä on koottu ohjelma, jossa kuullaan muun muassa miten soi perustuslain 6. pykälä. Uuden sävellyksen on saanut myös Miira Sippolan vapaa käännös vanhasta juomalaulusta Gaudeamus Igitur, joka ylistää tiedettä ja taidetta.

Konsertin juhlapuheen tulee pitämään ihmisoikeustyöstään tunnetuksi tullut Ujuni Ahmed. Ahmed on puhunut muun muassa tyttöjen sukuelinten silpomista vastaan, ja hänen ja Elina Hirvosen teokseen sekä Ujunin elämäkertaan pohjautuva, viime syksynä Kansallisteatterissa ensi-iltansa saanut näytelmä Tytöt, jotka ajattelevat olevansa yksin on ollut suurmenestys.

Kähärän intohimona on runojen säveltäminen, ja kuten aikaisempinakin vuosina, nostetaan tälläkin kertaa estradille runous ja sanat. Juhlakonsertissa kuullaan Kähärän musiikkia muun muassa Minna Canthin, L. Onervan, Helvi Hämäläisen, Lenka Hellstedtin ja Anna Greta Widen teksteihin.

Tervetuloa - on aika juhlia sadoin äänin!
Gaudeamus Igiturin sanoin: ”Juhlikaamme nyt sillä jos ei nyt niin koska sitten - nyt me elämme!”

Instagram

4 kuukautta sitten
4 kuukautta sitten
5 kuukautta sitten
5 kuukautta sitten
5 kuukautta sitten
6 kuukautta sitten