Etusivu

Philomela – Ääni ja tunne, johon haluat jäädä. Philomela välittää vahvoja tunteita ja koskettavia tarinoita. Philomela on keskittynyt suomalaiseen ja pohjoismaiseen, usein kansanperinteestä kumpuavaan musiikkiin. Helsingissä toimiva Philomela on perustettu 1984 ja viettää tänä vuonna 35-vuotisjuhlavuottaan. Kuoroa johtaa musiikkineuvos Marjukka Riihimäki.

Philomela
Philomela2 viikkoa sitten
Koronavirustartuntojen jäljityksessä on todettu, että Musiikkitalon 8.3. naistenpäivän juhlakonserttiin osallistuneet esiintyjät, yleisö ja henkilöstö ovat riskiarvion perusteella saattaneet altistua koronavirukselle.
Philomela
Philomela2 viikkoa sitten
Hyvää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää! Minna Canth taisteli aikanaan sen puolesta, että naisten työ ja sen arvostus tulisi näkyväksi ja laajasti yhteiskunnan voimaksi. 1800-luvulla oli vallalla käsitys, että naisten terveys ja heikkous rajoittavat heidän toimiaan. Kyvyttömyydellä perusteltiin milloin mitäkin. Näitä käsityksiä Canth jaksoi sitkeästi oikaista. ”Naisen työala tulevaisuudessa on laaja, hänen tehtävänsä tärkeä.”

Tällä poikkeuksellisella hetkellä maatamme ja kaikkien terveyttä ja turvallisuutta kannattelevat uutterasti naisvaltaiset alat ja niiden naiset, terveydenhuolto- ja hoivatyöntekijät, siivoojat, opetus- ja kasvatusalan työntekijät, palvelualan työntekijät kaupoissa ja apteekeissa ja naiset maan johdossa. Kiitos kaikille heille, joka päivä ja erityisesti nyt!

Me selviämme tästäkin vallitsevasta Suomen ja maailman tilanteesta yhdessä yhteistyön, avunannon ja musiikin avulla! ❤️

”Eikä ole yö niin pitkä, ettei aamu vihdoin koita.”
- Minna Canth
Philomela
Anna-Mari Kähärän sävellys suurkuorolle Minna Canthin 175-vuotisjuhlassa
Anna-Mari Kähärä sävelsi Minna Canthin teksteihin nelosaisen "Älkööt kaikki naiset tehkö käsitöitä" teoksen Philomela ja KYN-kuoroille.
areena.yle.fi
Philomela
Philomela on paikassa Musiikkitalo.4 viikkoa sitten
Upea Naistenpäivän konsertti takana, kiitos Annamari Kähärälle, yleisölle ja muille esiintyjille! ❤️ Oli hienoa olla mukana juhlistamassa tätä tärkeää päivää näin mahtavalla tavalla.

Kuvat: Pasi Kaukonen
Philomela
Philomela4 viikkoa sitten
Tänään se tapahtuu!! Hyvää naistenpäivää! 🌹 Juhlistamme sitä illalla isosti Musiikkitalossa historiallisessa konsertissa. Hesarin artikkelissa säveltäjä Anna-Mari Kähärä ja konsertin mastermind taustoittaa syitä konsertin järjestämiselle. Naistenpäivä on kansainvälinen naisten oikeuksien ja tasa-arvon päivä, ja sitä se on myös Kähärälle.

Säveltäjän ohjeistusten mukaisesti lupaamme laulaa höttö-vocella niin, että silmät kuivuu päähän, niin kovaa että tukka lähtee päästä ja kaikkea siltä väliltä! 😄🎶 Tervetuloa ikimuistoiseen konserttiin!! ✨❤️
#annamarikähärä #mariaylipää #kyn
Liput Ticketmasterista tai Musiikkitalolta!

”Naistenpäivää ei juhlita tarpeeksi” – Anna-Mari Kähärä laulaa ideoita puhelimeen jopa pyörällä ajaessaan, ja ottaa suurtuotannossaan ison riskin https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006430703.html?share=f82c36259ee793d298d6e6bc8e8b352c

Instagram

3 kuukautta sitten
  • 39
  • 0
3 kuukautta sitten
  • 65
  • 0
4 kuukautta sitten
  • 66
  • 1
4 kuukautta sitten
  • 56
  • 0
4 kuukautta sitten
  • 84
  • 3