Kuoronjohtaja

Musiikkineuvos Marjukka Riihimäki on johtanut Philomelaa sen perustamisesta lähtien ja vienyt kuoroa määrätietoisesti aina jotain uutta kohti. Hänen työskentelyään leimaa intohimoinen suhde musiikkiin. “Enemmän tunnetta, vielä enemmän! Musiikissa ollaan mukana täysillä.” Marjukka on tinkimätön työssään ja tekee sitä suurella lämmöllä ja innostuksella, joka tarttuu helposti.

Marjukka tunnetaan siitä, että hän saa kuoronsa heittäytymään tunteiden ja tarinoiden tulkiksi, kipeitäkään aiheita pelkäämättä. Philomelan lisäksi Marjukka Riihimäki johtaa Grex Musicus -kamarikuoroa ja Klemetti-Opiston Naiskuoroa. Riihimäen kuorot ovat niittäneet mainetta lukuisissa kilpailuissa ja Marjukka on ainoa kuoronjohtaja, joka on voittanut kansainvälisen Tampereen Sävel -kuoro-katselmuksen Grand Prix -palkinnon kaksi kertaa. Hän on alati innostava opettaja, suosittu luennoitsija myös kansainvälisillä kuorofestivaaleilla, sekä kysytty kuoro- ja sävellyskilpailujen tuomari.

Tasavallan presidentti myönsi Marjukka Riihimäelle musiikkineuvoksen arvon vuonna 2009. Suomen Kuoronjohtajayhdistys valitsi Riihimäen vuoden kuoronjohtajaksi vuonna 2006, minkä lisäksi hänelle on myönnetty muun muassa Kalevalaseuran Kekrinpäivän tunnustuspalkinto (2005), Klemetti-palkinto ja Suomen Kulttuurirahaston palkinto (2019) ja Suomen Kulttuurirahaston suurpalkinto kuorokulttuurin uudistamisesta sekä aikuisten ja lasten laulattamisesta (2019).

 

Katso Suomen Kulttuurirahaston videolta, mitä Marjukka ajattelee kuoronjohtamisesta.