Ohjelmisto

PHILOMELAN MONET KASVOT

Philomelan ohjelmisto koostuu nykysäveltäjien musiikista, joka usein on sävelletty tai sovitettu Philomelalle. Musiikkia voidaan luonnehtia kuoromusiikin ”tämän hetken ääneksi”. Se on aikamme pohjoismaista musiikkia, jossa raikas ja tumma, uusi ja ikiaikainen, perinne ja moderni kohtaavat.

Philomelan esiintyminen on intensiivistä ja yllätyksellistä, energistä ja koskettavaa. Ryhmä toteuttaa sangen monentyyppisiä produktioita, ja se on 2000-luvun kuluessa löytänyt paikkansa musiikkiteatterin ja performatiivisen esittämisen maastossa. Tämä heijastuu Philomelan laajassa ohjelmistossa, jota esitetään temaattisina konserttikokonaisuuksina ja musiikkiteatteriesityksinä. Erilaisia ohjelmistoja yhdistää Philomelan omaleimainen ja vahva tapa yhdistää ääntä ja liikettä.

Philomelan konserttikokonaisuuksia ja musiikkiteatteriesityksiä on esitetty vuosien varrella erityyppisissä tiloissa ja tilaisuuksissa. Ne ovat kokonaisvaltaisia elämyksiä, jotka koskettavat syvästi.

Philomelan joulu

Koskettava konsertti täynnä joulun rauhaa. Perinteisiä ja uudempia Philomelalle sävellettyjä tunnelmallisia joululauluja.

Suden aika

Kalevalaiseen runouteen ja kansanlauluun pohjautuva Suden aika on kehittynyt Philomelan käyntikortiksi. Suden aika on matka naisen sielunelämään ja itsensä löytämiseen; se on tarina nuoren naisen elämän erehdyksistä ja niiden hinnasta.  Teoksen on säveltänyt Tellu Virkkala (nyk. Turkka) ja ohjannut Päivi Järvinen.  Suden aika on erittäin intiimi, syviä tunne-elämyksiä tarjoava, pysäyttävä esitys 30-120 hengelle. Esityspaikan tulee olla tasalattiainen sali ilman kiinteää katsomoa. Esityksen kesto on n. 45 min.

Kädetön neito

Philomelan historian suurin produktio. Kädetön neito kertoo tarinan tytöstä, jonka elämää piinaa jo aikaa sitten tehty sopimus Paholaisen kanssa. Paholainen tahtoo omansa, vaikka kädet katkottuna! Teos kuvaa pimeän ja valon taistelua, pakoa, löytämistä, piinaa ja onnea. Monivaiheinen matka kuljettaa kuulijaa arjen harmaudesta sadun hohteeseen ja synkkään kauhuun. Teoksen on säveltänyt Tellu Turkka ja ohjannut Päivi Järvinen.  Kesto 1 tunti. Tutustu teoksen omaan kotisivuun.

Enkelit

Kalevalaiseen runouteen ja kansanlauluun pohjautuva koskettava tarina naisesta, joka menettää lapsensa. Enkelit vie musiikillaan ja koreografiallaan kuulijan syvälle surun sisään ja sieltä pois. Teoksen on säveltänyt Tellu Virkkala (nyk. Turkka) ja ohjannut Päivi Järvinen. Teos esitetään täysin pimennettävässä tilassa ja sen kesto on n. 20 min.

Minne kauneus katosi?

Teos vanhenemisesta ja ahtaista kauneusihanteista. Musiikin on säveltänyt ja sanoittanut Tellu Turkka ja ohjannut Päivi Järvinen. Kesto 15 min.

Räätälöityjä ohjelmistoja

Philomela on suosittu esiintyjä järjestöjen, yritysten ja yksityishenkilöiden juhlissa. Ohjelma suunnitellaan toiveiden mukaisesti. Esiinnymme myös pienryhmissä.