Philomela

Philomela välittää vahvoja tunteita ja koskettavia tarinoita. Philomela on keskittynyt suomalaiseen ja pohjoismaiseen, usein kansanperinteestä kumpuavaan musiikkiin. Kuoron konserteissa luodaan yleisön ja kuoron kesken yhteinen musiikkielämys, jota taikaverkoksikin kutsutaan. Ohjelmistovalintoja ohjaa puhutteleva sävelkieli, monipuolinen äänen käyttö ja rohkea kokonaisilmaisu.  

Philomela on livenä paras. Philomela laulaa milloin selällään norjalaisessa goottikirkossa, milloin raastaa tukkaa päästään, laulaa kolmen metrin korkeudessa tikapuilla korkokengissä yläsäveliä tai muuten vain katseilla ja asetelmilla rikkoo totunnaisia käsityksiä kuoromusiikista. Tärkeintä on tunne, läsnäolo ja yhteys yleisöön.

Philomela on maailmanlaajuisesti tunnettu ja arvostettu kuoro ja suomalaisen kuoro- ja musiikkikulttuurin lähettiläs maailmalla. Philomela on vieraillut eri puolilla Eurooppaa sekä Japanissa, Kanadassa, Keniassa, Kiinassa, Kuubassa, Malesiassa, Sambiassa, Singaporessa, Taiwanissa ja Yhdysvalloissa. Kuoro on voittanut vuosien saatossa useita kuorokilpailuja ja vienyt etenkin suomalaista naiskuoromusiikkia ympäri maailmaa. Vuosina 2013 ja 2014 Philomela saavutti tulkinnoillaan mestaruuden European Choir Games – ja World Choir Games -kilpailuissa. Kansainvälisen kuorokatselmuksen, Tampereen Sävelen, Grand Prix -palkinnon kuoro voitti vuonna 2001.

Helsingissä toimiva Philomela on perustettu 1984.